quinta-feira, 14 de março de 2013

Taradell/Catalunya — Azambuja/Portugal

Caros (as) amigos (as),
 
Vimos por este meio partilhar convosco uma informação sobre um interessante iniciativa de geminação entre as bibliotecas públicas de Azambuja (Portugal) e Taradell (Catalunha): 


 
Aquest 2013 hem escollit Portugal per continuar amb el projecte “De biblioteca a biblioteca, de país a país” amb l'objectiu de conèixer més a fons la cultura del nostre país veí, sovint prou desconegut.
 
Fa uns mesos, a proposta de la biblioteca, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació es va posar en contacte amb l'Associació de bibliotecaris portuguesos per proposar la participació en el projecte a una biblioteca pública propera a Lisboa. Estem molt contents perquè serà la Biblioteca Municipal de Azambuja la nostra “companya” de projecte aquest 2013. Azambuja és a uns 50 kilòmetres al nord de Lisboa, i té una població de 7.000 habitants. 

La presentació oficial del projecte”De biblioteca a biblioteca, de país a país : Taradell/Catalunya—Azambuja/Portugal” serà el dijous 14 de març a les 8 del vespre amb una conferència inaugural a càrrec de Sebastià Benassar “Portugal, el germà desconegut” i un concert de cançó portuguesa a càrrec de la Coral l'Arpa de Taradell, dirigida per Pere Mateu Xiberta. 

Durant l'acte també es presentarà en format punt de llibre tota l'agenda d'activitats que s'allargaran fins al mes d'octubre. 

Les activitats d'enguany inclouen dos Clubs de lectura, dedicats a Fernando Pessoa i a José Saramago, un concert de fados, una Hora del conte portuguesa, una sessió de cinema, una tertúlia-projecció de textos i imatges de Portugal , un tast de vins i un sopar portuguès que tancarà els actes el proper mes d'octubre. 

També està previst un viatge literari la darrera setmana de setembre per visitar la biblioteca d'Azambuja i la ciutat de Lisboa. 

El logo del projecte és obra de l'artista taradellenc Jesús Ramos.